Kari oli järjestänyt maanantaiksi 30.3 ravintolaan lounaan aurinkorannikon yrittäjille. Saimme tehtäväksemme olla apuna keittiössä tekemässä annoksia. Menuun kuului ensiksi tarjottava alkupala, sen jälkeen alku-, pää-, ja jälkiruoka. Juomaksi oli varattu kivennäisvettä ja viiniä
Alkupalana tarjosimme ranskankermaan tehtyä lohisalaattia. Alkuruokana toimi tonnikalacarppaccio, ja pääruoka oli iberico-possua Malagan punaviinikastikkeessa. Jälkiruokia oli kaksi per henkilö, suklaakakkua ja toinen leipäjuustoa vanilijakastikkeessa.
Alkupala, päällä isoäidin kurkkuja |
Matti viimeistelemässä tonnikalacarpacciota. |
Pääruokana tarjosimme Ibrean-possua. se poikkeaa tavan porsaasta sillä, että sen lihaa pystyy syömään mediumina, toisin kuin tavallista sikaa jota löytyy suomen kauppojen hyllyiltä. Se on myös kallimpaa, joka johtunee siitä että sille syötetään vain viljaa. Iberian-porsas on hyvin arvostettua Espanjassa ja sitä syödään erityisesti ilmakuivattuna kinkun muodossa.
Iberian-possua paistumassa grillillä. |
Suomalaista juustoleipää, ennen tarjoilua päälle tuli vielä vaniljakastiketta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti